1923 yılındaBayburt’ta doğdu.
Saz yapımı konusunda ustası olmadı. İlk sazını kendi kendine uğraşarak yaptı. Saz yapımını meslek edinmeden önceBayburt‘ ta mahalli sanatçı olarak adını duyurdu. Daha sonraki gelişmeler Muzaffer Sarısözen ile tanışmasına vesile oldu.
Recep Kırıcı Ankara’da düzenlenen bir Bayburt gecesine katılmıştı. Sahneye kendi yaptığı sazıyla çıkarak bir program yaptı. Rastlantı bu ya… Dinleyicilerin arasında Muzaffer Sarısözen de vardı. Programını bitirip sahneden indikten sonra onu Sarısözen le tanıştırdılar. Bir süre sohbet ettiler. Elindeki sazı sazı kendisinin yaptığını öğrenen Sarısözen Recep Kırıcı’yla daha yakından ilgilendi, saz yapımı kosunda bilgilendirdi.
Recep Kırıcı bu teşvik ve moralle, yanına Yusuf Atasoy’ u da alarak Ankara İsmet Paşa semtindebir atölye açtı ve Yusuf Atasoy’ la birlikte saz yapımına başladılar. Altı ayYusuf Atasoy’ la çalıştıktan sonra Ankara Erzurum Mah. Dumlupınar caddesinde kendi atölyesini açarak işine oradadevam etti.
Elli yıl süren bağlama yapımcılığını, yanında yetiştirdiğioğlu Kenan Kırıcı’yadevretti.
Saz yapımının dışında Halk Müziğimize de katkıları oldu. TRT Repertuarına Bayburt yöresinden “Söyleyim Bayburt’un vasfı halini”, “Ülkede bir eşin bulunmaz Bayburt” gibi türküleri kazandırdı.
Ankara Radyosunda kendisinin çalıp söylediği bir çok türkünün ses kaydı bulunmaktadır.
Recep Kırıcı’nın atölyesinde halen, oğlu Kenan Kırıcısaz yapımını sürdürmektedir.
Adres:
ŞARK SAZ EVİ
Erzurum Mah. Dumlupınar Cad. Eceabat Sokak No: 1 - B
Cebeci - ANKARA
Tel: 319 96 67